Victoria Miro Gallery
London N1
value: Undisclosed

The conversion of this Grade II listed warehouse was undertaken in two stages - initially, we stripped out the building for the inaugural exhibition Raw. Then working with a group of the gallery’s artists we finalized the design.

The brief was formed to make two separate galleries. The ground floor gallery to be a ‘white box’ fully serviced with power and data to accommodate painting, photography, video and film works and a smaller space where more intimate works can be shown. Also on the ground floor is the project room and storage space with the office discreetly at the rear with access to the canal waterside terrace. On the upper floor we left the structure and roof structure of the building exposed giving the space a less finished feel not as formal as the lower gallery allowing for large sculptures and installations.

"At last, one of London’s contemporary art dealers has a gallery space to rival the best of New York"

Evening Standard 7.12.2000